Tuli ensimmäistä kertaa kokeiltua verilettujen tekoa poronverellä ja hyviä niistä tuli. Tässä ohje.
5dl verta
3dl pilsneriä tai 3 olutta
noin 5dl ruis- tai/ja ohrajauhoja
1 sipuli silputtuna
1tl suolaa
1½tl jauhettua maustepippuria
1½tl meiramia
Paistamiseen voita
Sulata veri(jos pakaste) ohjeen mukaan. Lisää olut.Vatkaa sekaan jauhot huolella. Anna turvota noin 2 tuntia. kannattaa vatkata välillä turpoamisen aikana. Silppua ja kuullota sipuli. Lisää taikinaan sipuli ja mausteet.
Lisää pannulle reilusti voita. Kun voi on sihisevän ruskeaa, kaada kauhalla pannulle lettutaikinaa. Kun taikina on pinnaltaan kokonaan hyytynyt käännä se toisinpäin. Lisää tarvittaessa voita, sillä lettujen kuuluu olla rapeareunaisia. Suolan ja mausteiden määrä kannattaa tarkistaa koeletulla. Jos letuista tulee liian kovia lisää nestettä ja jos taas ne ovat liian hauraita lisää jauhoja.
Tässä hiukan huono kuva lopputuloksesta puolukkahillon kera.
Kommentit